26 Mei 2011

Cari Rumah Sewa Kat MUDAH.MY

Aku nak bercerita sikit pasal pengalaman aku cari rumah sewa..Aku ni bujang lagi, sebelum ni dok menyewa ngan kawan aku..dok 2 orang je.tanggal 28 /5 ni dia nak kawen, so sebagai kawan yg memahami, aku offerkan diri untuk blah..Yela rumah sewa tu dekat ngan tempat keje dia, so aku suruh dia stay je kat situ ..
Awal bulan 5 tadi, aku menumpang dulu kat rumah kakak aku(kakak aku tggl kat area ni gak)..Rupanya susah gak nak cari rumah sewa ni..Rumah sewa tu banyak, cuma tak menepati citarasa aku..(sbnrnya aku cari yg sewa bwh rm300, kebykan atas 400..Aku nak tinggal seorang je, mana la mampu nak bayar mahal2, gaji bukannya besar sangat.)
Aku ni keje guard, jd masa aku utk merayau cari umah sewa ni terhad..Balik rumah terus tido, penat beb..
So sebagai alternatif aku cari rumah sewa melalui internet..Aku dah try wat tread kt carigold, tp xde respon, last2 aku try kt mudah.my..
Perghh..caya la..rupanya banyak gak rumah sewa yg orang iklan kat situ..selama ni aku ingat owner or tuan rumah sewa ni buta it..
So ni aku bgtau tip camner nak cari rumah sewa kat mudah.my..
1. Klik je mana2, mobile for sale ke or aparment for rent..
2. Bila dah buka nampak 3 kotak kat search tu..
>kotak no 1..taip sewa dengan area yg
berkenan cthnya "sewa kapar".
>kotak no 2 pilih properties.
>kotak no 3 pilih negeri..
3. Tekan la search..nanti kuar la..pandai2 la pilih
Kat bawah ni contoh rumah sewa yg menepati cita rasa aku..aku dapat kat mudah.my.. ..


Rumah Semi-D di Jeram,
Kuala Selangor
ahmad zahiruddin saruji Today
15:21. List-ID: 9828282 . Manage
Monthly Rent: RM 230 Type: Houses, For rent Area: Kuala Selangor
Size: 1200 sq.ft. Bedrooms: 2 Bathroom: 1
Furnished: Not furnished
Property Type: Semi detached
Rumah untuk disewa di Pekan
Jeram, Kuala Selangor.(Rumah
Sewa Haji Saruji)
2 bilik tidur, 1 bilik air, 1
tandas.
RM230/month.
Bersiling, kipas siling di ruang
tamu dan di ruang dapur.
Kemas dan bersih.
Kawasan halaman yang luas
dan nyaman dikelilingi pokok-
pokok (sila rujuk gambar)
Berhampiran Balai polis, Stesen
Minyak, Kawasan Pantai.
Sekolah Kebangsaan Jeram: 1
km
Sekolah Rendah Agama Jeram:
200 m
Sekolah Menengah Jeram: 7 km
Sekolah Menengah Agama
Jeram: 2 km
20 minit perjalanan ke Klang
Sentral, Tesco Klang, Giant
Klang.
45 ke Bandaraya Shah Alam.
15 minit ke Pekan Meru.
15 minit ke Bandar Baru Kuala
Selangor
10 minit ke Pekan Kapar.
Deposit api/air: RM100
Deposit rumah sebulan.


Rantau Panjang Klang Rumah 2
bilik
che mah Yesterday 10:40. List-
ID: 8355707 . Manage
Monthly Rent: RM 250
Type: Houses, For rent
Area: Klang
Size: 600 sq.ft.
Bedrooms: 2
Bathroom: 1
Furnished: Partially furnished
Property Type: Single storey
Rumah teres 2 bilik+ 1 tandas+
1 bilik mandi.Lampu, kipas
siling. dapur, grill
pintu dan tingkap. parking
kereta.
Lokasi: Lot 3153 Jalan Sungai
Saim
Petunjuk:
1. Guna laluan lebuhraya
Shapadu
menghala Pelabuhan Klang,
2. Jalan Sungai Saim. (dr
Carrefour ke persimpangan ini
lebih kurang 5km.)Lihat simpang
terdapat sebuah kedai tayar
logo besar BESTDRIVE, dan
kedai SINGER
15 minit ke Pelabuhan Klang.
10 minit ke Carrefour Jalan
Kapar.
Sewa bulanan RM250
Masuk bayar
RM250+RM250+RM100= RM600
Berminat hubungi Che Mah HP

14 ulasan:

  1. en. tlg bagi details yg rumah kt rantau pnjg ni...
    tlg call sy kat no ni 014-305 7225
    sy mmg sdg mencari rumah dlm mase terdekat ni..

    BalasPadam
  2. saye nk cri rmh sewa sekitar port kang atau kmpg delk..mcm mner nk cri nie..pning da mncri x jumpe2..sape2 blh tlong x

    BalasPadam
    Balasan
    1. cik nor,masih nk cari bilik sewa x??

      Padam
    2. ade bilik atau rumah kosong tak sekitar SMK jeram, kuala selangor?

      Padam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Saya mencari rumah sewa area port klang..kalau ada call sy 0143330422 (zura)

    BalasPadam
  5. Sy sdg mencari rumah sewa di bestari jaya,batang berjuntai...bajet dep dlm rm600,bln2 rm300...urgent...
    Tolong hubungi 01111505482 (lin)

    BalasPadam
  6. salam ..
    saya nk cari umah sewa area kjg/bngi ... bajet 500 ke bwah .. hope dpt mmbntu yea ... 0126167585 .. rumah bujang .. laki islam

    BalasPadam
  7. tengah cari umah sewa area bandar melawati kuala selangor.... sangat2 memerlukan... tolong

    BalasPadam
  8. salam. selamat malam. saya sedang cari bilik sewa di
    MyMydin Sungai Buloh
    Address
    No. 5, 7, 9 & 11, Jalan YU, Taman YU, 45800 Sungai Buloh, Jeram, Selangor Darul Ehsan.

    mohon bantuan

    BalasPadam
  9. salam. selamat malam. saya sedang cari bilik sewa di
    MyMydin Sungai Buloh
    Address
    No. 5, 7, 9 & 11, Jalan YU, Taman YU, 45800 Sungai Buloh, Jeram, Selangor Darul Ehsan.

    mohon bantuan

    BalasPadam
  10. Sy mencari rumah sewa area bandar sultan sulaiman atau rantau panjang klang rm350 kebawah. Sudah berkahwin. 01121128863

    BalasPadam